Merhaba arkadaşlar. İftar için hazırladığım böreğimin tarifini fırsat bulup sizlerle paylaşamamıştım. Biz çok beğendik. Leziz ve sağlıklı bir börek oldu.
MALZEMELER
- 1 kilo yufka
Böreğin iç malzemesi
- 200 gram kıyma
- 1 paket mantar
- 1 adet ota boy havuç
- 1 orta boy kuru soğan
Baharatlar
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- Kaya tuzu
- Yarım bardak sıvı yağ
Sos malzemeleri
- 2 şişe soda
- Yarım bardak sıvı yağ
- 2 kaşık un
Üzerinin malzemeleri
- Yumurta
- Galeta unu
HAZIRLANIŞI
- Mantarları doğrayıp biraz sıvı yağ ile soteleyiniz.
- Soğan ve havucu julyen doğrayınız.
- Ayrı tavada sıvı yağ koyup soğan ,havuç ve kıymayı soteleyiniz.
- Mantar ile birleştiriniz.
- Üzerine baharatları ve tuzu ekleyiniz.
- En son ince kıyılmış maydanozları ekleyip güzelce karıştırınız.
- Soğumaya bırakınız.
- Bir kasede sodayı, unu ve yağı güzelce karıştırınız.
- Bir adet yufkayı seriniz.
- Üzerine hazırlamış olduğunuz sostan sürünüz.
- İkinci yufkayı seriniz.
- Tekrar sostan sürünüz.
- Yufkayı sekiz eşit parçaya bölünüz.
- Hazırladığınız harçtan biraz bol koyarak, kalın bir sigara böreği gibi sarınız.
- Bu işlemi yufkalar bitinceye kadar tekrarlayınız.
- Tepsiye pişirme kağıdı seriniz.
- Hazırladığınız börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp tepsiye yerleştiriniz.
- 160 derecede pişiriniz.
- İlk sıcaklığı geçince servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)