23 Haziran 2019 Pazar

Galeta Unlu, Kıymalı ve Mantarlı Börek Tarifi


Merhaba arkadaşlar. İftar için hazırladığım böreğimin tarifini fırsat bulup sizlerle paylaşamamıştım. Biz çok beğendik. Leziz ve sağlıklı bir börek oldu.


MALZEMELER

  • 1 kilo yufka


Böreğin iç malzemesi 

  • 200 gram kıyma
  • 1 paket mantar
  • 1 adet ota boy havuç
  • 1 orta boy kuru soğan


Baharatlar

  • Karabiber 
  • Pul biber

  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Kaya tuzu 
  • Yarım bardak sıvı yağ 


Sos malzemeleri 

  • 2 şişe soda
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 2 kaşık un


Üzerinin malzemeleri

  • Yumurta
  • Galeta unu 


HAZIRLANIŞI 

  • Mantarları doğrayıp biraz sıvı yağ ile soteleyiniz.
  • Soğan ve havucu julyen doğrayınız. 

  • Ayrı tavada sıvı yağ koyup soğan ,havuç ve kıymayı soteleyiniz. 
  • Mantar ile birleştiriniz.
  • Üzerine baharatları ve tuzu ekleyiniz. 
  • En son ince kıyılmış maydanozları ekleyip güzelce karıştırınız. 
  • Soğumaya bırakınız. 
  • Bir kasede sodayı, unu ve yağı güzelce karıştırınız. 
  • Bir adet yufkayı seriniz. 

  • Üzerine hazırlamış olduğunuz sostan sürünüz. 
  • İkinci yufkayı seriniz. 
  • Tekrar sostan sürünüz.
  • Yufkayı sekiz eşit parçaya bölünüz.
  • Hazırladığınız harçtan biraz bol koyarak, kalın bir sigara böreği gibi sarınız.

  • Bu işlemi yufkalar bitinceye kadar tekrarlayınız. 
  • Tepsiye pişirme kağıdı seriniz.
  • Hazırladığınız börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp tepsiye yerleştiriniz. 

  • 160 derecede pişiriniz. 

  • İlk sıcaklığı geçince servis yapınız.


AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)