21 Haziran 2019 Cuma

Yağlı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar. Yaz kış hayır diyemeyeceğim mis gibi yağlı biber turşum. :) Tadını bilenler biliyordur. Bilmeyenlere de şiddetle tavsiye ederim. Pazarlarda kırmızı biberler yavaştan çoğalmaya başladı. Denemek için tam zamanı. İster kahvaltıda, ister akşam yemeğindeki pratik salata niyetine masada yerini alması gereken bir turşu. Sağlıcakla kalınız.


MALZEMELER

  • 1 kilo biber
  • Yarım bardak zeytinyağ
  • Yarım bardak üzüm sirkesi
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

  • 1 kilo biberin çekirdeklerini çıkartıp iri parçalar halinde doğrayınız.
  • Tencereye yarım bardak su koyup biberleri kısık ateşte hafif diri kalacak şekilde pişiriniz.
  • Yarım demet maydanozu ince kıyıp üzerine ekleyiniz.
  • Beş diş sarımsak, yarım çay bardağı ev sirkesi ve zeytinyağ koyup, bir tatlı kaşığı tuz ekleyip iki dakika daha pişiriniz.
  • Temiz kuru kavanozlara sıcak olarak koyup kapağını sıkıca kapatınız.
  • Ters yüz yapıp kavanozu düz olarak koyunuz.
  • Soğuduğu zaman buzdolabında saklayınız.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)