MALZEMELER
- 1 kilo biber
- Yarım bardak zeytinyağ
- Yarım bardak üzüm sirkesi
- Yarım demet maydanoz
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
- 1 kilo biberin çekirdeklerini çıkartıp iri parçalar halinde doğrayınız.
- Tencereye yarım bardak su koyup biberleri kısık ateşte hafif diri kalacak şekilde pişiriniz.
- Yarım demet maydanozu ince kıyıp üzerine ekleyiniz.
- Beş diş sarımsak, yarım çay bardağı ev sirkesi ve zeytinyağ koyup, bir tatlı kaşığı tuz ekleyip iki dakika daha pişiriniz.
- Temiz kuru kavanozlara sıcak olarak koyup kapağını sıkıca kapatınız.
- Ters yüz yapıp kavanozu düz olarak koyunuz.
- Soğuduğu zaman buzdolabında saklayınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)