20 Haziran 2019 Perşembe

Galete Unlu Kıymalı Mantarlı Börek Tarifif


Merhabalar, bugün karşınızda çok lezzetli, bulgurlu ve kıymalı, çay saatlerinizde, kahvaltı masanızı süsleyecek, büyük küçük herkesin yemekten zevk alacağı börek tarifim var. :) Denemenizi tavsiye ederim, yorumlarınızı bekliyorum.

MALZEMELER
3 yufka
Yarım çay bardağı sıvı yağ (ince belli çay bardağı)
Yarım su bardağı su (klasik su bardağı)
200gr. kıyma
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı haşlanmış bulgur
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
2 adet yumurta
1 su bardağı galete unu
Yarım bardak sıvı yağ
Tuz - karabiber - pul biber
1 adet havuç


HAZIRLANIŞI
Soğanları çok ince doğrayınız.
Kıyma ile yarım bardak sıvı yağı koyup kavurunuz.
Ardından bulgurları ve havuçları ilave edip birkaç dakika kavurunuz.
Tuzunu ve baharatlarını atınız.
İnce ince doğradığınız maydanozları ve cevizleri ekleyip tekrar karıştırınız.
Bir yufkayı açınız.
Yufkayı önce dörde sonra sekize bölerek 8 eşit üçgen parça elde ediniz.
1 kaseye yarım bardak su ve yarım bardak sıvı yağını karıştırınız.
Her üçgen parçanın üzerine fırça yardımı ile sulu yağdan sürünüz.
Hazırladığınız içten koyup sigara böreği sarar gibi sarınız. (Çok sıkı sarmayınız. Gevşek olmasına dikkat ediniz.)
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayınız.
2 adet yumurtayı kayık tabağa kırıp çırpınız.
Ayrı bir kayık tabağa da galete ununu koyunuz.
Fırın tepsisini ister yağlayınız isterseniz de yağlı kağıt seriniz.
Hazırladığınız börekleri sırayla önce çırpılmış yumurtaya sonra galete ununa bulayıp fırın tepsisine sıralayınız.
Önceden ısıtılmış 150-200 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriniz. (Fırınızı derece ayarını kendinize göre ayarlayınız.)

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)