9 Ağustos 2018 Perşembe

Tahin Helvalı Nefis Toplar

Merhaba arkadaşlar. Mekan neresi olursa olsun, burada da boş durmuyoruz. :) Bugün misafirlerim için hazırladığım toplarım için yazıyorum. Şekersiz ve içerisinde normal un yok. Gayet lezzetliydi. Tarif için devamını okuyabilirsiniz. :) Sağlıcakla kalınız. Sevgiler!



MALZEMELER

  • 1 klasik su bardağı yoğurt 
  • 1 klasik su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 3 adet doğal yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 klasik su bardağı ezilmiş ceviz
  • 1 çorba kaşığı kakao 
  • 4 çorba kaşık tepeleme mercimek unu
  • 6 çorba kaşığı tepeleme yulaf unu
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 100 gram tahin helvası 
  • Üzeri için hisdistan cevizi


KEKİN HAZIRLANIŞI 

  • Karıştırma kasesine yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozunu koyup çırpınız.
  • Unları da ilave edip tekrar çırpınız.
  • En son üzümleri ekleyip tekrar karıştırınız.
  • Fincanları yağlayınız. 
  • Hamurun yarısını fincanlara koyunuz.
  • Kalan yarısına kakao ekleyip güzelce karıştırınız.
  • Fincan ve kaseye paylaştırınız.
  • Tencereye fincanları ve kaseyi yerleştirip, yarıya kadar su koyunuz.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp kapağını kapatınız. 


Not: 20 dakika gibi kısa sürede pişiyor.


  • Kontrol edip beş dakika dinlendiriniz.
  • Soğumaya bırakınız.


TOPLARIN HAZIRLANIŞI

  • Yoğurma kabına kekleri koyunuz. 
  • Elim ile parçalayınız. 
  • İçine ceviz ve tahini ekleyiniz. 
  • Güzelce yoğurup toplar hazırlayınız. 


Dikkat: Helvasını damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.


  • Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına yerleştiriniz. 
  • Buzdolabına koyunuz.


Not: Üç beş gün hiç bir şey olmuyor.

Not: Tadının değişmemesi için üzerini streç film ile kapatınız.

Not: Hamuru fincanların yarısına kadar koyunuz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)