MALZEMELER
- 1 klasik su bardağı yoğurt
- 1 klasik su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 3 adet doğal yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 klasik su bardağı ezilmiş ceviz
- 1 çorba kaşığı kakao
- 4 çorba kaşık tepeleme mercimek unu
- 6 çorba kaşığı tepeleme yulaf unu
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 100 gram tahin helvası
- Üzeri için hisdistan cevizi
KEKİN HAZIRLANIŞI
- Karıştırma kasesine yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozunu koyup çırpınız.
- Unları da ilave edip tekrar çırpınız.
- En son üzümleri ekleyip tekrar karıştırınız.
- Fincanları yağlayınız.
- Hamurun yarısını fincanlara koyunuz.
- Kalan yarısına kakao ekleyip güzelce karıştırınız.
- Fincan ve kaseye paylaştırınız.
- Tencereye fincanları ve kaseyi yerleştirip, yarıya kadar su koyunuz.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp kapağını kapatınız.
Not: 20 dakika gibi kısa sürede pişiyor.
- Kontrol edip beş dakika dinlendiriniz.
- Soğumaya bırakınız.
TOPLARIN HAZIRLANIŞI
- Yoğurma kabına kekleri koyunuz.
- Elim ile parçalayınız.
- İçine ceviz ve tahini ekleyiniz.
- Güzelce yoğurup toplar hazırlayınız.
Dikkat: Helvasını damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına yerleştiriniz.
- Buzdolabına koyunuz.
Not: Üç beş gün hiç bir şey olmuyor.
Not: Tadının değişmemesi için üzerini streç film ile kapatınız.
Not: Hamuru fincanların yarısına kadar koyunuz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)