MALZEMELER
50gr. tereyağ (Kısık ateşte eritiniz.)
Yarım çay sıvı yağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 adet yumurta beyazı (Hazırlayacağınız kurabiyeyi yumurtanın beyazında bulamak için)
Aldığı kadar un
Üzeri için
Tarçın
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına tereyağ, sıvıyağ, pudra şekeri, 1 su bardağı un ve kabartma tozunu koyup güzelce yoğurunuz.
Hamur çok sıvı olursa biraz daha un ilave ediniz.
Çok katı olmayan bir hamur hazırlayınız.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp yuvarlayınız.
Yumurtanın beyazına bulayıp yağlanmış tepsiye diziniz.
Üzerine tarçın serpiniz.
Orta derecede yakmadan pişiriniz.
Soğuduktan sonra servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)