11 Ağustos 2018 Cumartesi

Patlıcanlı Atıştırmalıklar

Mutlu hafta sonları dilerim. Sabah hazırladığım patlıcanları akşam için hazırladım. Üzerindeki yoğurtlu peynirli karışım çok yakıştı. Çay saati için, meze olarak, aperatif olarak tavsiye ederim.


MALZEMELER

  • 2 adet top patlıcan
  • İstediğiniz baharatlar ve tuz
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta 
  • Yeterince un
  • Kızartmak için sıvı yağ


HAZIRLANIŞI

  • Patlıcanları birer santim kalınlığında kesiniz.
  • İsterseniz tuzlu suda bekletip, kurulayıp kızartınız.
  • Yumurta, baharatlar, tuz ve maden suyunu koyup güzelce çırpınız.
  • İçine istediğiniz undan koyup boza kıvamında hazırlayınız.


Dikkat: Kızartırken hamur ve patlıcanın birbirinden ayrılmaması için ununu fazla koyup, koyu hazırlamayınız.


  • Patlıcanları sosa batırıp sıvı yağda kızartınız.
  • Havlu peçetede fazla yağını aldırınız.


Patlıcanın Üzerindeki Sosun Hazırlanışı

  • Bir bardak süzme yoğurdun içine, elli gram kadar ezilmiş peynir koyunuz. (Ben koyuncu oğlu kullandım, peynirin tuzu gayet yeteli geldi.)
  • Bol kuru nane koyup karıştırınız.
  • Patlıcanların üzerine paylaştırınız.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyiniz.


Not: Benim elimde eşimin saksıda yetiştirdiği biberlerden ve yapraklarından koyup servis yaptım. :) Siz acı seviyorsanız. Pul biberde ekebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)