MALZEMELER
- 2 adet top patlıcan
- İstediğiniz baharatlar ve tuz
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet yumurta
- Yeterince un
- Kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
- Patlıcanları birer santim kalınlığında kesiniz.
- İsterseniz tuzlu suda bekletip, kurulayıp kızartınız.
- Yumurta, baharatlar, tuz ve maden suyunu koyup güzelce çırpınız.
- İçine istediğiniz undan koyup boza kıvamında hazırlayınız.
Dikkat: Kızartırken hamur ve patlıcanın birbirinden ayrılmaması için ununu fazla koyup, koyu hazırlamayınız.
- Patlıcanları sosa batırıp sıvı yağda kızartınız.
- Havlu peçetede fazla yağını aldırınız.
Patlıcanın Üzerindeki Sosun Hazırlanışı
- Bir bardak süzme yoğurdun içine, elli gram kadar ezilmiş peynir koyunuz. (Ben koyuncu oğlu kullandım, peynirin tuzu gayet yeteli geldi.)
- Bol kuru nane koyup karıştırınız.
- Patlıcanların üzerine paylaştırınız.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyiniz.
Not: Benim elimde eşimin saksıda yetiştirdiği biberlerden ve yapraklarından koyup servis yaptım. :) Siz acı seviyorsanız. Pul biberde ekebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)