Yağlı biber turşusu ile güzel yakıştı. Tavsiye ederim. Biraz fazla hazırlayınız. Arkadan devamı gelecek... :) Çay saati için, meze olarak, aperatif olarak tavsiye ederim. Sağlıcakla kalınız, sevgiler!
MALZEMELER
- 2 adet top patlıcan
- İstediğiniz baharatlar, tuz
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet yumurta
- Yeterince un
- Kızartmak için sıvı yağ .
HAZIRLANIŞI
- Patlıcanları birer santim kalınlığında kesiniz.
- İsterseniz tuzlu suda bekletip, kurulayıp kızartınız.
- Yumurta, baharatlar, tuz ve maden suyunu koyup güzelce çırpınız.
- İçine istediğiniz undan koyup boza kıvamında hazırlayınız.
Dikkat: Kızartırken hamur ve patlıcanın birbirinden ayrılmaması için ununu fazla koyup, koyu hazırlamayınız.
- Patlıcanları sosa batırıp sıvı yağda kızartınız.
- Havlu peçetede fazla yağını aldırınız.
Not: Ben yağlı biber turşusu ile servis yaptım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)