11 Ağustos 2018 Cumartesi

Soslu Kahvaltılık Patlıcan Salatası Tarifi

Mutlu hafta sonları dilerim. Sabah uyanınca kahvaltı için farklı bir şeyler hazırlamayı düşündüm. Kızartma, bilirsiniz çok lezzetli oluyor, ama çok kalorili ve zararlı. Kısık ateşte yapıldığı zaman biraz daha masummuş söylenen göre ancak bana göre bir farkı yok... :)

Yağlı biber turşusu ile güzel yakıştı. Tavsiye ederim. Biraz fazla hazırlayınız. Arkadan devamı gelecek... :) Çay saati için, meze olarak, aperatif olarak tavsiye ederim. Sağlıcakla kalınız, sevgiler!


MALZEMELER

  • 2 adet top patlıcan
  • İstediğiniz baharatlar, tuz
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta 
  • Yeterince un
  • Kızartmak için sıvı yağ .


HAZIRLANIŞI

  • Patlıcanları birer santim kalınlığında kesiniz.
  • İsterseniz tuzlu suda bekletip, kurulayıp kızartınız.
  • Yumurta, baharatlar, tuz ve maden suyunu koyup güzelce çırpınız.
  • İçine istediğiniz undan koyup boza kıvamında hazırlayınız.


Dikkat: Kızartırken hamur ve patlıcanın birbirinden ayrılmaması için ununu fazla koyup, koyu hazırlamayınız.


  • Patlıcanları sosa batırıp sıvı yağda kızartınız.
  • Havlu peçetede fazla yağını aldırınız.


Not: Ben yağlı biber turşusu ile servis yaptım.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)