MALZEMELER
- 1,5 bardak ılık süt
- 3 adet yumurta
- 1 bardak şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar buğday un
HAZIRLANIŞI
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpınız.
- Kakaoyu, kabartma tozlarını, sütü, sıvı yağı koyup çırpmaya devam ediniz.
- Buğday ununu yavaş yavaş koyup kek kıvamında hamur hazırlayınız.
- Kare borcamı yağlayınız. (Hiç yağ sürmüyor ve hiç yapışmıyor)
- Hazırladığınız malzemeyi içine boşaltıp 150 derece pişiriniz.
- Fırının kapağını ilk yarım saat hiç açmayınız.
- Kontrol edip fırını kapatınız.
- Beş dakika içinde dinlendiriniz.
- İyice soğuduğunda dilimleyiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)