5 Temmuz 2019 Cuma

Paşa Keki (Oğlum olur)

Paşamdan klasik kek. :) Tarifini sordum, göz kararı yaptığını söyledi. Boynuz kulağı geçti. Babamız oğlum yapsın onunki güzel oluyor diye söyleniyor. Ahh sevgili hayat arkadaşım, bilmezki deniz gidince kumuyla kalacak. Neyse bildiğimiz klasik kek. Ben fazla yağ koymuyorum. (Paşam dolduruyor. Üç gün sonra bile tazecik yeni yapılmış gibi yumuşacık pamuk gibi duruyor.)



MALZEMELER

  • 1,5 bardak ılık süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar buğday un


HAZIRLANIŞI

  • Yumurta ve şekeri güzelce çırpınız.
  • Kakaoyu, kabartma tozlarını, sütü, sıvı yağı koyup çırpmaya devam ediniz.
  • Buğday ununu yavaş yavaş koyup kek kıvamında hamur hazırlayınız.
  • Kare borcamı yağlayınız. (Hiç yağ sürmüyor ve hiç yapışmıyor)
  • Hazırladığınız malzemeyi içine boşaltıp 150 derece pişiriniz.
  • Fırının kapağını ilk yarım saat hiç açmayınız.
  • Kontrol edip fırını kapatınız.
  • Beş dakika içinde dinlendiriniz.
  • İyice soğuduğunda dilimleyiniz.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)