Merhaba arkadaşlar. Çok basit ve de lezzetli sebzeli karnıyarık ile karşınızdayım. Bu tür salata meze türü şeyleri ben çok seviyorum. Kabağı hiç çiğ yemeyi denediniz mi? Aslında daha faydalı, içerisinde bol lif var. Tamda bu aralar ihyacımız olan şey. Çiğ olduğu hiç anlaşılmıyor. Tavsiye ederim. Sağlıcakla kalınız.
MALZEMELER
- 1 orta boy beyaz kabak
- 1 orta boy havuç
- 1 çorba kasesi süzme yoğurt
- 1 çorba kaşığı bırbılcıka (Abaza tuzu-sosu)
- 1 çay bardağı parçalanmış ceviz
- Zeytinyağı
- Közlenmiş kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
- Süzme yoğurt ve bırbılcıkayı güzelce çırpınız.
- Havuç ve kabağı çiğ olarak rendeleyiniz.
- Kabak, havuç ve cevizi yoğurdun içine koyup güzelce karıştırınız.
- Biberlerin kabuklarını temizleyiniz
- Biberlerin orta kısımlarını kesiniz, iki ucu kapalı olsun.
- Hazırladığınız sebzeli yoğurttan biberlerin içini doldurunuz.
- Üzerine zeytin yağ gezdirip pul biber serpiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)