10 Temmuz 2019 Çarşamba

Bilgece Karpuz Salatası Tarifi

Merhaba arkadaşlar, dün tekne komşularımız çaya gelmişlerdi. Bende tekne koşullarında çayın yanına bir şeyler hazırladım. Benim iki yıldır karpuzun beyaz kısmı salatamdan, kanepe olarak, cacıkta, çoban salatasında, atıştırmalıkta eksik olmaz. Ve en sonda çay saati için nefis salata hazırladım. Özellikle eski tohumdan yetiştirilenlerden tercih ediyorum. Karpuzun iç kısmını fazla tüketmemeye çalışıyorum. Genelde çöpe attığımız beyaz kısmında bol lif var. Kilo verme sırasında çok işimize yarıyor. Birde çok faydalı. Tavsiye ederim.

Faydaları
Karpuzun kabuklarında bir aminoasit türü olan sitrülin bulunur. Kabuklar doğal olarak liflerle doludur. Bunları diyetinize dahil etmeniz kilo vermenize yardımcı olabilir. Çünkü sizi aşırı miktarda yemek yemekten alıkoyar ve gereksiz kalori almanızı engeller. Ayrıca vücutta toplanan suların atılmasına da yardımcı olur. Karpuz kabuklarında likopen isimli çok güçlü bir antioksidan bulunur. Ayrıca ağız, gırtlak, mide pankreas, kolon ve rahim kanserine karşı da koruyucu etkisi bulunmaktadır. Kabukları yemenin en kolay ve en keyifli yolu salatalara eklemektir.


Alıntıdır.
MALZEMELER
1 bardak haşlanmış boncuk makarna
2 bardak zar şeklinde doğranmış karpuzun beyaz kısımları
1 kavanoz garnitür

Not: Garnitürü hazır kullanabilirsiniz. Ben kendi hazırladığım garnitürlerimi kullanıyorum.

1 demet ince kıyılmış maydanoz
1 küçük kase zar şeklinde doğranmış salatalık turşusu
1 orta boy zar şeklinde doğranmış kuru soğan

Sos için
Kaya tuzu
Zeytinyağ
Limon suyu

HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi salata kasesinde birleştiriniz.
Salatanın sosunu kendi damak zevkinize göre ayarlayıp salataya ilave ediniz.
Güzelce karıştırınız.
Soğuk olarak servis yapınız.

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)