5 Mart 2019 Salı

Nefis Kalburabastı Tarifim :)


Şerbetli tatlı sevenler burada mı? Ben beyaz un kullanmadım. Ata tohumu ile hazırlanmış buğday unu kullandım. Margarin yerine de doğal tereyağı koydum. Tadına baktım ve ben beğendim. Evdekiler de beğendi. Belki size fikir olur. Sağlıcakla kalınız!


MALZEMELER

  • 250 gram doğal tere yağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ev yoğurdu
  • 2 adet doğal yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı silme karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1 veya 2 su bardağı ceviz hafif diri kalacak şekilde eziniz 
  • Aldığı kadar un


Not: Ben ata tohumu ile hazırlanmış buğday unu kullandım.

HAZIRLANIŞI

  • Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın.
  • Ceviz hariç bütün malzemeyi yoğurma kabına koyunuz.
  • Unu yavaş yavaş ekleyiniz.
  • Kulak memesi yumuşaklığında olsun.
  • En son cevizi koyup tekrar yoğurunuz.
  • Rende de şekil veriniz.
  • Tepsiye diziniz.
  • Orta derecede (150 derecede) altı üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
  • Fırından çıkınca tatlı sıcak, şerbeti soğuk olsun.


Şerbet İçin:

  • 1,5 litre su
  • 1,5 kilo şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu


Not: Şerbetinizi önceden hazırlayınız. İyice soğusun.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)