Merhabalar,
Bugün sizlere ıspanaklı pasta tarifimi vereceğim. Çocuklarım pek ıspanağı sıcak karşılamadıkları için bu pastayı yapmaya karar verdim. Bizden tam not aldı. :) Sevgiler.
MALZEMELER
Yarım su bardağı süt (klasik su bardağı-Rondodan geçiriniz, püre haline getiriniz.)
3 adet yumurta
7 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme)
3/4 (3 bölü dört) sıvı yağ (klasik su bardağı)
2 su bardağı un (klasik su bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kremanın Malzemeleri:
2 su bardağı süt (klasik su bardağı)
Yarım çay bardağı nişasta (ince belli çay bardağı)
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı un
1 yumurta
Pastanın Üzerinin Malzemeleri:
1 poşet krem şanti (tekli paket)
Yarım su bardağı soğuk süt (klasik su bardağı)
HAZIRLANIŞI
Dikkat: Bütün malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalı. Unu ve kabartma tozunu eleyerek kullanınız. Kekinizin güzel kabarmasını istiyorsanız yumurtanın akını ve sarısını ayrı ayrı çırpınız. Fırının kapağını ilk 20 dakika açmayınız. Mümkünse ilk yarım saat hiç açmayınız. Orta derecede pişiriniz.Yumurta ve şekeri güzelce çırpınız. Ispanak püresi, sıvı yağ, bir su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı güzelce çırpınız. Kalan unu yavaş yavaş kek hamuruna ilave edip kıvamını ayarlayınız.
24 santimlik kelepçeli kabı tereyağı ile güzelce yağlayınız. Hazırladığınız kek malzemesini kalıba boşaltınız. Önceden ısıttığınız 150 derecelik fırında pişiriniz. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayınız. Kekiniz piştikten sonra fırını kapatınız. Fırında 5-10 dakika dinlendiriniz. Kekiniz fırından çıktıktan sonra ılıdığı zaman kelepçeli kalıptan çıkartınız. Soğumaya bırakınız.
Kekimizi 1-2 santim kalınlıkta kenarları düzgün bir şekilde kesiniz. Üzerinde oluşan bombeyi de kesip kekinizi düzeltiniz. Kestiğiniz parçaları rondodan geçiriniz. Kenarda bekletiniz.
Kremanın Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri tencereye koyunuz. Orta dereceli bir ocakta devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriniz. En son yarım çorba kaşığı tereyağı ve vanilyayı koyup güzelce karıştırınız. Krema soğuyuncaya kadar güzelce karıştırınız.
Kremamız ılıdığı zaman yarısını ilk katın üzerine sürüp, 2. Kata yerleştirin. Artan kremayı buzdolabında bekletin.
Pastanın üzerinin hazırlanışı:
Krem şanti ve soğuk sütü güzelce çırpınız. Hazırladığınız krem şantinin içine artan kremayı koyunuz. İkisininde soğuk olmasına dikkat ediniz. Güzelce karıştırınız. Pastanın her yerine kaplayınız. Rondodan geçirdiğiniz kek kırıntıları ile dikkatlice pastanın üzerini süsleyiniz. İstediğiniz gibi küçük pasta süsleri ile süsleyiniz. Denemenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)