Merhabalar,
Bugün sizlere çok pratik olan baklavalık yufkadan yaptığım patatesli çıtır böreklerin tarifini vereceğim.
MALZEMELER
- 15 adet baklavalık yufka
İç Harcı İçin:
- 4-5 adet orta boy haşlanmış patates (Eziniz.)
- Yarım demet maydanoz
- Kimyon, pul biber, karabiber (Baharatlarını damak zevkinize göre ayarlayınız.)
Sos İçin:
- 1 su bardağı süt (klasik su bardağı)
- 2 yumurta
- Yarım bardak sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
- Dikdörtgen büyük boy borcam tepsiyi güzelce yağlayınız.
- 2 yufkayı üst üste koyunuz.
- 2. yufkaya hazırladığınız sostan sürünüz.
- 3. yufkaya da sostan sürünüz.
- Hazırladığınız içten koyup kenarlarından hafif kıvırınız.
- Tepsinin büyüklüğüne göre ayarlayınız.
- Böreği rulo şeklinde sarınız.
- Tepsiye yerleştiriniz.
- Diğer yufkaları da aynı işlemi yapıp tepsiye yerleştiriniz.
- Bıçak ile istediğiniz büyüklükte börekleri kesiniz.
- Artan sosu üzerine gezdiriniz.
- Üzerine susam serpiniz.
- 1 saat börekleri dinlendiriniz.
- Orta derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)