4 Ağustos 2019 Pazar

Patatesli Çıtır Börekler Nasıl Yapılır?


Merhabalar,
Bugün sizlere çok pratik olan baklavalık yufkadan yaptığım patatesli çıtır böreklerin tarifini vereceğim.


MALZEMELER
  • 15 adet baklavalık yufka


İç Harcı İçin:
  • 4-5 adet orta boy haşlanmış patates (Eziniz.)
  • Yarım demet maydanoz
  • Kimyon, pul biber, karabiber (Baharatlarını damak zevkinize göre ayarlayınız.)


Sos İçin:
  • 1 su bardağı süt (klasik su bardağı)
  • 2 yumurta
  • Yarım bardak sıvı yağ



HAZIRLANIŞI
  • Dikdörtgen büyük boy borcam tepsiyi güzelce yağlayınız.
  • 2 yufkayı üst üste koyunuz.
  • 2. yufkaya hazırladığınız sostan sürünüz.
  • 3. yufkaya da sostan sürünüz.
  • Hazırladığınız içten koyup kenarlarından hafif kıvırınız.
  • Tepsinin büyüklüğüne göre ayarlayınız.
  • Böreği rulo şeklinde sarınız.
  • Tepsiye yerleştiriniz.
  • Diğer yufkaları da aynı işlemi yapıp tepsiye yerleştiriniz.
  • Bıçak ile istediğiniz büyüklükte börekleri kesiniz.
  • Artan sosu üzerine gezdiriniz.
  • Üzerine susam serpiniz.
  • 1 saat börekleri dinlendiriniz.
  • Orta derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)