MALZEMELER
- 3 orta boy patlıcan
- 1 adet soğan
- 200 gram kıyma
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
- Patlıcanları küp şeklinde doğrayınız.
- Tuzlu suda bekletiniz.
- Suyunu süzüp kağıt havlu üzerinde kurulayınız.
- Sıvı yağda kızartınız.
- Fazla yağını kağıt havlu ile aldırınız.
- Tencerenin içine biraz sıvı yağ koyunuz.
- Kıymayı ilave edip güzelce kavurunuz.
- Üzerine yemeklik kıyılmış soğanı ekleyiniz ve kavurunuz.
- Kara biber tuz kimyon arzuya göre maydanoz ekleyebilirsiniz.
- Borcama koyduğunuz patlıcanların üzerine kavurduğunuz kıymayı boşaltınız.
- Fırında ısıtınız.
- Servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)