2 Eylül 2017 Cumartesi

Musakka Nasıl Yapılır?


MALZEMELER

  • 3 orta boy patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 200 gram kıyma
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Sıvı yağ




HAZIRLANIŞI

  • Patlıcanları küp şeklinde doğrayınız.
  • Tuzlu suda bekletiniz.
  • Suyunu süzüp kağıt havlu üzerinde kurulayınız.
  • Sıvı yağda kızartınız.
  • Fazla yağını kağıt havlu ile aldırınız.
  • Tencerenin içine biraz sıvı yağ koyunuz.
  • Kıymayı ilave edip güzelce kavurunuz.
  • Üzerine yemeklik kıyılmış soğanı ekleyiniz ve kavurunuz.
  • Kara biber tuz kimyon arzuya göre maydanoz ekleyebilirsiniz.
  • Borcama koyduğunuz patlıcanların üzerine kavurduğunuz kıymayı boşaltınız.
  • Fırında ısıtınız.
  • Servis yapınız.

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)